Hyppää sisältöön

Kokemustarinat

Miltä ”someriippuvuus” tuntuu? Tällä sivulla kerrotaan kokemuksia siitä, kun somen käyttö ei tuo enää pelkästään iloa elämään.

Oon eläny koko viikon iha sumussa, ja jos joku kysyis mitä oot tehny, en osais vastata muutaku et ollu Jodelissa. #someriippuvuus

Someen kadotettu nuoruus

Olen nyt 18 vuotias ja tämä on tarina siitä miten someriippuvuuteni alkoi 4 vuotta sitten. Olin 8-luokalla. Aloitin somen käytön kunnolla 14-vuotiaana, ja silloin someriippuvuuteni alkoi.


Pahan olon pakoilua

Joulukuussa 2020 poistin Instagramin vastauksena pahalle ololle. Olin varma, että tämä muuttaisi elämäni. Hehkutin muille koulun käytävillä uutta elämääni, jossa olin vapaa ”pakollisista” ruokakuvista, pakonomaisesta scrollailusta ja ulkonäköpaineista.


Someen ja takaisin

Jos laskin vapaa-ajalla puhelimen käsistäni, olin jo viiden minuutin päästä tarkistamassa, että ”oiskohan sinne joku nyt päivittänyt/kommentoinut jotain.” Kehtasi sen jo myöntääkin: ”Taidan olla somekoukussa.”


Someaktivismia vai riippuvuutta?

Twitter-kampanjointi lähti lapasesta, kun twiittasin ja ’ragesin’ päivässä jopa 12 tuntia. Huomasin, että Twitterin käyttö oli muuttunut kuluttavaksi ja aiheutti tunteen loppuun palamisesta.